Снимка Фейсбук/Зелени БалканиНа необичайна гледка се на хората в наш град. Два белоглави

...
Снимка Фейсбук/Зелени БалканиНа необичайна гледка се на хората в наш град. Два белоглави
Коментари Харесай

Лешояди се разхождат в центъра на Сливен

Снимка Фейсбук/Зелени Балкани

На необичайна гледка се на хората в наш град.  Два белоглави лешояда, разхождащи се умерено в центъра на Сливен, смутиха жителите на града . Заради засиления интерес към птиците и с цел да успокоят хората, от „ Зелени Балкани ” дадоха повече информация за тях.

На страницата си във Фейсбук организацията оповестява, че двете хищни пернати са част от дълготрайна съвместна програма с Фонда за дивата флора и фауна и Дружеството за отбрана на хищните птици, за завръщането на този необичаен тип у нас.

Те са подаяние от International Centre for Birds of Prey - Англия, дружно с още 8 птици - белошипи ветрушки и египетски лешояд.  След като минали карантина в Спасителния център за диви животни,  трите белоглави лешояда  при започване на март били пуснати на независимост в природата.

Тъй като птиците са възрастни екземпляри, излюпени и израснали в зоопаркови условия , те по-трудно се приспособяват за живот в дивата природа.  Това е и повода да търсят близостта на хората и две от тях да се придвижат към града, като напълно умерено се разхождат в центъра на Сливен, без да се безпокоят, че някой може да им навреди.

След получени сигнали от загрижени поданици на обитаемото място  двата лешояда са хванати и върнати в естествен парк „ Сините камъни ” за акомодация, написа

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР